Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Friday, October 7, 2011

Nålepude i kop med tilhørende nåleopsamler.

 Måske året værtindegave /julegave til den kreative veninde - eller ren forkælelse til dig selv.
 
  Nålepude i kaffekop, med tilhørende magnetisk nåleopsamler
 
Farver betyder jo meget   ;-)

 Tænk på hvordan modtagerens smag er .....

Måske har du allerede nogle smukke gamle mokkakopper i gemmerne - ellers er de nemme at finde i genbrugsbutikker og på loppemarkeder.Det samme gør sig gældende med en gammel teske – her har vi brugt en sølvteske – men det er helt op til dig. Find det du synes er sjovest - eller smukkest. 
Du skal finde et eller flere stykker stof, Har du ikke noget på lager, så tag kop og ske med til din stofbutik. Så får du valgt rigtigt fra starten af. Herunder er billeder og tekst der guider dig gennem - spørg endelig hvis du vil vide mere ;-)

Her bruger vi et stykke gardinstof der er rød på forsiden og beige på bagsiden. Du kan selvfølgelig blot bruge flere forskellige stykker stof. 


Klip en cirkel – ri kanten – fyld ud med fx pladevat, og træk cirklen sammen til en bold – der lige passer ned i din kop. 
Her har vi brugt  jojo maker  ( diameter 9cm), men du kan også blot klippe cirkler og lave et lille ombuk og ri kanten rundt .
Ønsker du en helt enkelt nålepude har du den faktisk nu - måske du blot har lyst til at pyntet den med lidt perler eller et bånd.

Her går vi lidt videre og laver flere stofcirkler.
Den næste er i samme størrelse, men du kan blot undlade at stramme helt til, hvis du ønsker
At man kan se ind til den inderste ”pude”

Her strammer vi helt til og puden er klar til at få monteret nogle lidt mindre jojo til pynt.

Herefter propper du blot puden ned i koppen, sidder den lidt løs, limer du den fast.
 Du kan vende puden som du ønsker, her har vi valgt at lave den asymmetrisk

Teskeen skal gemme på en lille finesse, bagsiden af skeen, skal nemlig være magnetisk så du har en lille ”nålesamler ” samtidig med mininålepuden på skeen.
Hertil skal du bruge en lille power magnet. Den skal limes på hvis din ske som her er af sølv (er din ske blot af metal holder den fast af sig selv)

Herefter monteres endnu en lille jojo – stoppet med lidt pladevat. ( vent med at lime jojo på skeen – hvis den skal pyntes yderligere.
 Pynten kan som her laves helt diskret, med blot et par ferskvandsperler der er syet på.
 Her ser du helt tæt på hvordan nålene let samles op med skeens bagside.

Den rendyrket vintage stil her er fremmet af de blomster og blade fer er syet på inden herlighederne er limet fast på henholdsvis skeen og ned i koppen.  Du kan anvende færdige blomster eller lave pynten selv. Roserne til pynten, har vi trukket af organzabånd og bladene er små stykker afklippet bånd  der er formgivet ved varmen fra et stearinlys. Det kan du se nærmer omkring i min bog "Pynt og Pift ", der står på biblioteksts hylder.
Og nu skal der vist brygges en rigtig kop kaffe - God fornøjelse ;-)

2 comments: