Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Sunday, November 6, 2011

Reduceret mosgummi

Kære alle, især messegæsterne der øsker en opfriskning af fremgangsmåden ;-) Vi tager den lige helt fra start, så evt. nye også får det med.: Klip eller stans emner i mosgummi, (også eventuelle ophængshuller.) Tag et stykke bagepapir og fold det dobbelt - put emner imellem de 2 lag. Stryg ovenpå bagepapiret ( emnet er mellem de 2 lag ) med et almindeligt strygejern (på fuld blus) Du skal ikke presse - kun varme: Vend og stryg - gentag ! - indtil emnet er formindsket som du ønsker ( der er selvfølgelig en grænse for hvor småt det kan blive) Elefanten til højre er ikke formindsket .. men det er elefanten med mobilvedhænget. Du kan også nøjes med at varme det fra den ene side - og det "krøller"sammen. Skal dit emne blive helt fladt - lader du emnet blive mellem bagepapiret og strammer papiret ud på et køligt bord indtil det er afkølet - så er det fladt. Du kan forme emner mens de er varme - (et fladt kan varmes og foldes fx. omkring en perle eller andet.) Måske jeg skal se og få lavet en trin for trin - men det er altså vild nemt - så bare prøv det ;-) Man kan tegne med tusch inden man stryger ( lad lige tuschen tørre før du stryger) det er det vi har gjort med blomsterrækken her på billedet. Man kan jo også blot klippe stave - runde eller andre former og trække det på snor eller elastik, uden at stabilisere med formindskningen. 
Sig til hvis du har brug for flere oplysninger.

2 comments:

  1. Nej, hvor sejt - og umiddelbart nemt! Det skal da afprøves en dag... lige udover jeg ikke ehlt er klar over hvad mosgummi er?

    ReplyDelete
  2. Kære Mette

    Mosgummi er et "skum-materiale".Her er det lille bundt du ser på billedet blot vores farveprøver. De fleste fabrikater er omkring 1 cm i tykkelsen(men kan fåes tykkere)Føres i alle almindelige velassorterede hobbyshops "Normalt" blot anvendt som man eller bruger almindelig pap ;-) Materialet er super billigt, få kr. pr. ark.(A4 - A3) Så der kan virkelig leges igennem uden de store omkostninger. Prøv det, det ER sjovt ;-)

    ReplyDelete