Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Friday, May 1, 2009

Pingviner - nye billeder og hurtig vejledning.
Endelig fik jeg slæbt nogle af pingvinerne med ned til stranden, så de kunne få den længe ventede dukkert. De ville simpelthen ikke med på SIM messerne hvis ikke fjerdragten var skinnende ren :-) Og det VAR virkelig godt for i Vejle blev de studeret i alle ender og kanter af intresserede kreative mennesker der nu går hjem og laver nye fætre og kusiner - søster og brødre til den lille flok.
Herunder en kort tekst til hvordan du kan lave pingvinerne derhemme i dit eget køkken - måske jeg snart kan finde tid til at lave en rigtig trin for trin vejledning - med supplerende fotos ,-)
Spørg endelig hvis du har spørgsmål.
Sådan kan du lave pingvinerne af blåmuslinger og cernit:

(sort,grå,granit evt.agat er gode farver)Du samler 3 hele skaller ( par/sæt) Et til krop - et til luffer og et til fødder. I passende størrelser så lufferne passer "udenpå" kroppen, og fødderne afstemmes til kroppens. Find også en helt lille skal (single) der skal danne den øverste del af næbet ( eller hvad det hedder på en pingvin)Lim først kroppen sammen ( jeg bruger stenlim)- lim fødderne direkte på en sten (hvis du ønsker det) - i en afstand der passer til at kroppen kan limes på mellem fødderne. Lad dem tørre til dagen efter - lim lufferne på ( de skal passe over kroppen så skallen er lidt åben nederst på figuren. lad igen tørre. Form en lille klump cernit eller fimo(i 'pæreform' men med en længere 'hals' - pres et lille stykke ler ( der udgør den nederste del af næbet) ind i den mindste singleskal og pres den ind i hovedet - modeler videre og pres 2 små sorte glasperler i som øjne. tilpas leret til skallerne, og lirk forsigtigt hovedet/nakken af igen. Bag leret i ovnen som anvist på pakken. Lim hovedet fast på kroppen ( lad tørre ;-)) og lim til sidst hele figuren på mellem fødderne på stenen - drys evt. miniglaskugler i limen ( der ligner is/sne) Du kan holde flere dele på plads med tape - så du ikke behøver vente på at limen tørrer ( med mindre du vælger en hurtigtørrende lim) Spørg endelig hvis der er noget du er i tvivl om - og så kunne det vare rigtig sjovt hvis du sender et foto af dit færdige dyr - så mine kan se andre slægter i arten ;-) god fornøjelse ! Kærligst Dorthe

2 comments: