Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Monday, March 22, 2010

Silk clay ( med mini vejledning)

Her er Yrsa og lidt vejledning omkring Silk Clay.
Silk Clay findes i mange farver.(over 20 med de nye brune/beige nuancer )
og kan nemt blandes til nye.
Silk clayen er "sej" - men blød at arbejde med. Materialet er selvhærdende/tørrende og fremstår når det er tørt "skumagtigt. Silk Clay er yderst stabilt - og kan holde formen selv med de fineste detaljer ( se også roserne i ældre indlæg)  Silk Clayen binder til sig selv blot materialet har forbindelse til hinanden, mens det endnu er fugtigt. Man kan også her ( som ved Foam clay ) rulle materialet ud til en tynd plade  - klippe eller stanse i det (når det dagen efter er tørt.) Silk Clay kan blandes med Foam clay - men bland kun det du skal bruge - arbejdsmetoden er som Silk clay i øvrigt. Til "flødeskum" bruger du en tyl - som du presser materialet igennem - og du kan præge med "alt muligt " gamle knapper - blonder - en si osv. Når emnet er tørt kan du skære eller klippe i det
Massen "sejhed" kan udnyttes - trækker man blot i en pølse og snor den, liger det softice.
Man kan opnå "brudflader"ved med et hurtigt træk - at hive materialet over.
Silk Clay  får ved forarbejdning en silkemat overflade. OBS: Det er vigtigt at arbejde konsekvent med materialet - det er IKKE egnet til blot at lege med ( som gængs modelervoks ) det tørrer forholdsvis hurtigt. Det er nemt at stikke fx. soft alutråd ( som Yrsas ben og hals er lavet i)  i - eller andet ( se fx. Frække Frida i tidligere indlæg - der er monteret en kæde til hende dingleben) Herunder er nogle eksempler, hvor der er arbejdet på samme måde - som man kender fra almindelig modelervoks.
Disse fine skildpadder - og hanekyllingerne i nedenstående, har Malene lavet ud fra bogen: Hemmeligheder om modellervoks af Rony Oren ( fåes nu på dansk via Klematis - forefindes også på biblioteket)
Snegle på vej
En lille pause, inden turen går videre
Skønne og farverige  - lige til påskebordet
Skær evt en revne i kammen og brug dem til bordkort.

Pludselig sad jeg med en lille musepige i hænderne
Yrsa er meget fotogen

Hun tror jeg synes hun er SÅ smuk - og ved slet ikke at billederne er til jer - hvis I vil modelerer en kopi. Men selv om hun ER lidt selvglad - har hun sine svage sider. 

Derfor er hun helt sikkert heller ikke så glad for - at jeg her præsenterer hendes bag ;-)
Derfor slutter jeg lige af med noget neutralt - et lille strikketøj - ideen kommer fra ovennævnte bog - her forfinet lidt - jeg glæder mig til at møde "strikkeren" som jeg endnu ikke ved hvem er. Ha' et par hyggelige timer med Soft Clay. Og som altid  - Spørg endelig ...hvis der er noget vi kan hjælpe med.

4 comments:

 1. Ender det med at blive helt hårdt? :)

  ReplyDelete
 2. Kære "Anonymous. Ja og nej, du vil kunne knække mindre dele, hvis du prøver med vilje. Lidt lige som flamingo/styropor bare uden luft, men stadig let. En indtørret skumfidus, kan det måske også sammenlignes med ;-) Du vil kunne skære i materialet når det er tørt.
  Kærligst Dorthe

  ReplyDelete
 3. Kan man bruge lidt af en bøtte af gangen eller skal man blande den hele på én gang? og i så fald hvad er blandingsforholdet?? Hvor meget er der til i én bøtte???

  ReplyDelete
 4. Måske jeg har formuleret det uklart, massen er som den skal bruges - direkte fra bøtte. Der kan være lidt bundfald i en ny bøtte, men så ælter du det blot sammen og putter det retur. Når der kun er en mindre mængde tilbage, eller du ikke vil anvende resten i en længere periode, er det en god ide at sikre ekstra mod udtørring ved at putte massen i lidt film og så tilbage i bøtten. At holde Silkclay lufttæt opbevaret er altså meget vigtigt. Det jeg nævner med at blande er hvis du vil blande den med Foamclay, forholdet er underordnet. Hvor meget der er til kan man ikke som sådan svare på. Mængden i den viste bøtter er som en lille snebold. Alt efter hvad du laver, går der jo en forskellig mængde. Yrsas hår der består af meget tynde strimler kan man stort set ikke se, at der er taget af bøtten, hvorimod en massiv figur selvsagt tager mere. Du kan godt have fx. en styropor kugle i maven og hovedet i en figur som Yrsa, for at spare på Silk clayen. Vi bruger fx altid en styroporkugle inde i en iskugle. Vi "smørre" silkclayen på med en kniv, så kommer det til at ligne en rigtig iskugle meget. Spørg endelig, hvis dette ikke er fyldestgørende. God fornøjelse. Kærligst Dorthe

  ReplyDelete