Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Tuesday, March 16, 2010

Roser - den 3 metode - hvor Foam clayen skal halvtørre. LÆS EVT. FØRST NEDENSTÅENDE GRUNDVEJLEDNING

Tril kugler i forskellige størrelser - tril en enkelt kugle lidt kegleformet/pæreformet som herover
Keglerne kan med fordel laves dagen eller flere timer forinden - det er helt fint hvis de er helt tørre - men man kan også lave den i en arbejdsgang
Tryk alle de andre kugler helt flade ( som i den tidligere arbejdevejledning)
NU kommer det VIGTIGE - lad dem tørre i 15 - 30 minutter ( alt efter luftfugtighed mm.)
så er overfladen op mod dig halvtør og fladen mod bordet fugtigt og klæbrigt, fordi slimen synker "til bunds" ( husk at arbejde på fx en plasticlomme hvis dit bord er af træ - eller hænger det fast der ( kan vaskes af med alm vand )) Derved opstår en formstabilitet ved Foamclayen og nye muligheder åbner sig. (Se evt. også den grønne skål med grenranken i kanten og de hvide blomster med gul midte i tidligere indlæg - pynten på den er efter samme metode)
Fladen ned mod bordet ( den fugtige) vendes mod keglen, og den klæber nemt


tryk det næste kronblad på lidt ind over det første
 fortsæt med at "lappe over"
Det ser sådan ud oppefra

Lav dine roser i de størrelser du ønsker og evt også mere eller minde åbne.
Når rosen er færdig kan du klippe - eller nippe det nederste af rosen - og enten lade den tørre færdig eller evt. placerer den dirkte der hvor den skal pynte OBS: det du nipper af - eller andre smårester der evt. er blevet lidt tørre -  kan du tilføje nogle få dråber vand  - og ælte clayen - så er dit Foam clay smidigt igen. EXTRA OBS: Har du større portioner Foam clay - der ikke længere er smidigt kan det friskes op med vand - men vær opmærksom på at "vandhanevand" ikke et klinisk ( og kan rådne - som vi fx kender det hvis vi putter det i maling( Vi har ikke oplevet det i de 3 år vi har arbejde med clayen ))- men vi  anbefaler altid at man pakker det man har puttet vand i - ind for sig selv i lidt film - så man bruger det først.

No comments:

Post a Comment