Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Sunday, December 19, 2010

Forsøg med at krympe og formindske

Da jeg var barn ( 60/70’erne ) var det moderne at smelte rørperler ( HAMA) i en ske over et stearinlys.Så det blev til en klump – man puttede en sikkerhedsnål ned i  - inden det størknede  = broche ;-)).
Ligeledes blev perlerne ”smeltet ned” ( ikke med strygejern – som vanligt) men i ovnen på et stykke bagepapir. Det har jeg set er kommet frem igen – hvor er det sjovt at ting sådan går i ring – så ved man ( jeg ;-)) at man er ved at være gammel.Om det så er Friendly plastic er det kommet igen – ved lejlighed skal jeg lige vise jer - nogle billeder fra gamle magasiner fra 70’erne.
Vi har længe leget med reduktion – helt og delvis ”smeltning” af forskellige materialer. Især har vi lavet vildt mange øreringe af mosgummi ( vejledning mm. kommer snart her !) – sammen med andre skøre og sjove ideer I kan prøve af. ( OBS på at der kan jo være noget i det vi smelter der ikke er sundt – så husk at have det med i jeres tanker når i leger. )
For et par år siden lavede en af de lokale skoler, nogle sjove runde plader ved at smelte krus ned på – der forinden var tegnet på – det vil jeg også lige lave en billedserie af.  
Men lige nu får I et forslag til øreringene til nytårsaften. Minislikposer ( HARIBO)
Vi skærer posen op bag på – tømmer dem – og sørger for rigeligt med poser  - så det ikke er så ærgerligt, hvis en enkelt ikke lige lykkes. Lav et hul (til ophæng) smelt langsomt poserne i ovnen på et stykke bagepapir.Start med 50 grader  - og skru gradvist op)  - dæk evt. poserne med et stykke bagepapir – så de ikke krøller for meget, men heller ikke for stramt - så bliver posen "flad" og kedelig at kigge på, varmen må heller ikke være/blive for høj - så "gryner" emnet og bliver "grumset" at se på. 

2 comments:

  1. Hvor smart, jeg glæder mig til at se det du har lavet med mosgummi også

    ReplyDelete
  2. Dejligt med tilbagemeldinger så man kan se der er noger derude der har glæde af det vi får sat ind her - selv om det er alt for lidt ;-) Reduceringen har vi arbejdet med længe nu - og hele sommeren og efteråret over er der blevet lavet rigtig meget i mosgummien - jeg er bare ALT for dårligt til at huske/få tid til, at fotograferer inden folk tager det med fra værkstedet.
    Kærligst Dorthe

    ReplyDelete