Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Friday, December 10, 2010

Stofperler


Her er de så endelig -  billederne af stof/tekstil perlerne.
Jeg havde fået ideen og udviklet teknikken  for at tage det med ind til Tekstilkreds syd - som en del af en workshop.Der var flere der var begejstrede, og satte sig ned og lærte teknikken.
Vi tog dem derfor også med ud til workshoppen på Tørning Mølle, der var interessen stor, og mange blev forundret over, at perlerne er lavet med stof (de fleste troede det var keramik eller glas). Vores kit med "det hele" inklusiv - lige til at gå hjem og fortsætte var et hit. Det er bare så dejligt, når man bruger tid på at udvikle noget (man selv er begejstret for) og andre også synes det er sjovt og spændende.
God fornøjelse med arbejdet ;-)
Kommer der løbende tilføjelser og gode ideer - vil du kunne finde dem her/klik Spørg endelig hvis I støder på problemer.

Herover ( i toppen af billedet - den tyrkise/grønbrune perle) ser du tydeligt, at kernen i perlen er en træperle 
Herover ses - at man ikke behøver holde sig fra mønstre der gennemskæres . fx. prikker og striber. Det bliver blot abstrakt og spændende på de færdige perler - kort sagt brug blot stof hvor farverne tiltaler dig.
 
Her helt tæt på så du næsten kan "føle" hvor glat og lækker overfladen på perlerne er.
Herover ses øverst i billedet effekten der opnåes når der er vikles metaltråd omkring perlern. Tænk på andre detaljer - som fx. minipalietter. ( Den vi snakked om var egnet til julepynt/ophæng - og ikke til smykker)
De grønne "stavperler" er lavet på sugerør.
Bemærk den store forskel det gør - hvilke mellemperlker du evt. bruger

14 comments:

 1. Jeg vil rigtig gerne vinde sådan et kit...mine yndlingsfarver er lilla, blå og gul.

  ReplyDelete
 2. Der var du hurtig ... Jeg havde lige trykket på "udgiv" ;-) Jeg har skønne stoffer i dine farver.
  Kærligst Dorthe

  ReplyDelete
 3. hej dorthe glædelig jul og godt nytår... sådan et kit er da noget man er nødt til at eje... jeg er meget til jordfarver og gyldene farver..nu er det så bare at krydse fingerne for at du udtrækker mig...

  kram

  ReplyDelete
 4. Skønne perler. Det ser rigtig spændende ud! Turkis, limegrøn og lilla er mine farver .-)
  Jette / Kamma og Ko

  ReplyDelete
 5. De ser da helt fantastiske ud. Havde svært ved at se det havde noget med stof at gøre. Smukke!
  Jeg elsker lilla og grøn :)
  Jeg krydser fingre. Hvis ikke man vinder - kan man så købe et kit?

  ReplyDelete
 6. Ja jeg sidder da her og sukker, hvor er de bare skønne de perler. Jeg elsker alle farver, så har svært ved at vælge. Hvis jeg ikke vinder ,vil jeg gerne vide om der kan købes et kit.

  ReplyDelete
 7. Herligt med tilbagemeldinger - i hverdagen tænker jeg ikke så meget på hvem der kigger ind - ud over dem jeg kender personligt - som gæster på værkstedet - men når I så først lægger et par ord - får man jo helt lyst til at kigge forbi jeres sider ( Selv om der IKKE er tid - men det kender I godt - man skal bare lige "på nettet" og tjekke det vigtigste" - og så går der 2 timer ;-))
  Modsat hvad jeg plejer - når jeg udvikler en ide til værkstedet, har jeg jo denne gang lavet "salgskit" (fordi der på den første workshop var en markant efterspørgsel – jeg ikke kunne efterkomme) jeg overvejer faktisk også at gå på Etsy i det nye år - men igen ....tiden vise hvad der sker. Jeg skal hele tiden huske, at det vigtigste i min hverdag er, at udvikle ideer til mine gæster på værkstedet - og ikke "producerer" ... ligeledes skal jeg have lavet en vejledning - når der nu er andre end gæster ( som jeg jo vejleder direkte) der er interesserede i metoden. Så jo…som svar til jer der spørger her I dette indlæg - vi skal nok finde ud af noget , hvis I stadig har lyst i det nye år. Jeg synes det største problem er forsendelsen - både den tid håndteringen mm tager herfra - og betalingen ( men det ville jo så løse sig, hvis jeg opretter butik på Etsy) men især at det faktum at det er så dyrt med forsendelsen – men det er jo så op til køberen at vurderer om det er det værd.
  Jeg fik lige en enkelt mail omhandlende hvad sættet indeholder ( skal nok få det fotograferet til det nye år) – men kort fortalt – et clipboard i A3 størrelse, der fungerer som arbejdsplads ( så er det også nemt at opbevare og tage ”frem og tilbage” når man vil arbejde) –”clippen” er magnetisk og fungerer som holder/tørreplads og ”den tredje hånd”). 12 perlepinde med magneter i bunden ( bruges igen og igen) En fyldt flaske med spids ( der rækker til 60 – 70 perler) En pensel . Elastik og mellemperler til et armbånd. 12 træperler - samt stof ( i valgte farver ) Der er personer der har valgt ekstra træperler i stedet for stoffet ( de havde så rigeligt selv.) Samt selvfølgelig vejledningen, når jeg lige får den lavet ;-) Jeg regner også lige på pris for vejledningen, samt dele af kittet separat.
  Nå dette skulle jo netop IKKE være en roman – ha en fortsat god weekend ;-)
  Kærligst Dorthe

  ReplyDelete
 8. Det ser godt nok spændende ud Dorte, du kan bare det der med at finde på dejligt anderledes ting.
  Min ynglingsfarve er blå-turkis

  ReplyDelete
 9. Hvor er de flotte dine perler og sikke fint filt du laver :)

  Glædelig jul.
  :)

  ReplyDelete
 10. Spændende side :o)

  Vi holder mest af lilla nuancer her hos os, for det kan både mine piger samt jeg selv bære - rigtig praktisk :o)

  Jeg må hellere skrive min e-mail, for jeg glemmer altid at tjekke. Min mail er firegirl@mail.tele.dk

  Venlige hilsner
  Betina fra Sønderborg

  ReplyDelete
 11. Hej Dorthe.
  Så dine perler på Tørning Mølle og jeg syntes
  de er flotte.
  Du er utrolig kreativ og dygtig til at finde på en masse forskellige ting. Måske man skulle komme forbi til sommer hos dig på Gammelbro camping.
  Hvis jeg er heldig og vinde, så ville limegrøn ell. lilla være dejligt.
  Godt nytår.

  ReplyDelete
 12. Hej;-)

  Kunne virkelig godt tænke mig vejledningen til fremstilling af disse smukke perler.

  Yndlings farver lime grøn, dyb brun og andre naturfarver

  ReplyDelete
 13. Hej

  Flotte perler. Det vil vi gerne prøve.
  Yndlingsfarve er lilla.

  PO

  ReplyDelete
 14. Hejsa Dorthe.
  Så modtog jeg mit perlekit i dag, dejligt er spændt på at komme i gang i aften :-)dejligt at få det så hurtigt

  Knuz Hanne.

  ReplyDelete