Pinterest

Pin It

SØG / SEARCH

Monday, January 24, 2011

Tekstil perlesnak - fif og gode råd ;-)

Her starter jeg et indlæg -  (se evt. også billeder mm fra det første indlæg - klik her )hvor vi kan "snakke" tekstile perler - fif ... og tilføjelser - ned til den mindste lille detalje - og jeg fremhæver i sort - det der er vigtigt - så der er ingen undskyldning for ikke at være med :-) På sigt får vi måske endda mulighed for at se perler fra andre hænder end Malenes og mine ( læs:dette er en opfordring til at sende billeder af jeres egne perler ;-)

Connie har lavet sine første perler  - hun melder det har været nemt at gå til. Dog har hun oplevet, at hun fik en perler limet helt fast til magnetpinden .. hvorefter hende STÆRKE mand kom til at brække den... ;-) SÅ... første tilføjelse til vejledningen er: OBS på at perlerne skal vendes for hver gang de er tørre  - for at sikre at evt. lim der er kommer "ved siden af" - ikke limer perlen til pinden: Kort sagt  - vend perlen, hver gang der skal et nyt lag på - også når du ikke længer behøver, at  føle på - og trykke perlen med pinden !
Det er på dette trin i vejledningen du skal huske ovenstående.

Når du har givet perlen det sidste lag - SKAL den tørre i mindst 1 døgn - op til flere ( efter vejr og lagenes tykkelse mm.. Er den herefter ikke blank - pudser du den op med en blød bomuldsklud.
OBS: Pas på med creme på hænderne - eller fedt (fra småkagen til kaffen;-) Det kan sætte sig som skjolder mellem lagene.  Nogle stoffer kan indeholde kemikalier - vask evt. dit stof ( stryg det tørt hvis du er utålmodig)
 Lige et ekstra billede - perlerne burde hænges permanent i  haven  - ikke ? Der er ikke meget gang i farverne derude lige nu - hvor sneen er smeltet  - og foråret endnu er langt væk ( det kan kun gå for langsomt - fryser helt ved tanken om, at vinteren først startede sidst år lige i disse dage, og jeg synes allerede vi  HAR haft nok vinter.4 comments:

 1. Hej Dorte

  Tak for de ekstra pinde.
  Jeg har sendt billede på mail.
  Nu kan jeg se der er en ting jeg har glemt at gøre ved mine perler, jeg har ikke glattet dem med pinden under tørring, så mine er noget ujævne, men det må jeg rette til næste gang, sjovt var det i hvert fald.

  ReplyDelete
 2. Velbekomme ... og wooouuu har da lige set dine perler på billeder i mailen TAK - der er da skønne - og så er det da skønt at du lige har tjekket vejledningen igen og lagt mærke til mulige forbedringer. Det er de første par gange efter du har limet der glattes/presses som vist i vejledningen - og det er lige netop det der giver det helt optimale resultat. Nu venter jeg blot på dit svar om jeg må putte billedet på bloggen(pleeeeaase ;-)
  Kærligst Dorthe

  ReplyDelete
 3. Hvor er de flotte de perler der er blevet lavet herinde - synd jeg ikke kan finde "bliv fast læser" knappen...

  ReplyDelete
 4. Kære KreaAngel

  Tak for roserne ;-)

  Den er helt nederste i højre spalte - da jeg ikke ynder at "udstille" folk.Du finder heller ingen aktiviteter - en lodtrækning eller lignende her på siden - hvor folk skal tilmelde sig for at være med. Jeg vil gerne at dem der er "fast læser" her - er det på grund af det siden indeholder, og ikke som et krav. Vi har jo ikke brug for at vores læsere reklamerer for os ;-) Siden her er til for ren servicering og inspiration af vores gæster - både dem der kommer på værksted og dem der "kun" er her på bloggen ;-)
  Der er desværre browsere – fx Explorer browser, der ikke viser hele spalten, med info og inddæks ordlisten (labels)
  Mozilla Firefox gør - ( kan downloades gratis)
  Måske er det derfor du ikke kunne finde knappen. Men den er jo også altid i værktøjsbjælken øverst på siden - når du suser rundt på blogspot ;-)
  Skriv endelig hvis der er andet ;-)
  Kærligst Dorthe

  ReplyDelete