For nogle år siden lancerede Clover et smart lille ”værktøj” til fremstilling af ”jojoer”. Efter flere forespørgsler kommer den endelig her på siden - God fornøjelse. Når du køber en "form" - medfølger en udførlig vejledning i tekst og tegninger. ( kan købes hos Villy Jensen forhandlerer - fx.www.bl-trading.dk)
Det mest spændende er, at man ud over de gammelkendte runde, også kan få forme til hjerter og blomster. Sættene kan købes enkeltvis, 4 størrelser af runde, 2 hjerter samt 2 blomster.
(Se præsentation længere ned på siden
Jeg arbejder helst frit - uden mønstre og skabeloner, men her må jeg indrømme, at jeg har kapituleret og fuldstændig overgivet mig til den største af blomsterne. Det er den form med de fleste detaljer, og her supplerer jeg vejledningen yderligere med lidt ”pynt og pift” til blomsten - plus at jeg ynder at anvender en perle i midten - for at give lidt ekstra fylde .
I øvrigt - Prøv dig frem, og oplev hvordan ellers ”grimme” stoffer kan blive til de smukkeste blomster. Det er farver og strukturen der skaber udtrykket, da mønstret i stoffet ”skjules i alle folderne. Velour, ”bæk og bølge”, og stof med grove strukturer giver fyldige blomster. Tyndt stof som amerikansk bomuld er yderst egnet til små fikse blomster, da folder både dannes meget smukt og føjeligt i stoffet, men også har en skarp struktur. Taft, silke og satin giver alle deres helt personlige utryk til blomsterne.
Sådan ser de færdige blomster der vises i denne "trin for trin" vejledning ud - mail til mig hvis du har spørgsmål. Klip stoffet nogle få mm større end formen.
Læg stoffet op i formen, med retsiden ned.
Placer blomsterpladen som markeringen foreskriver.
Der er ”hak” i formen, og der lyder nogle små klik, når du presser blomsterpladen rigtigt på plads. Brug gerne ekstra stærk eller dobbelt tråd og bind en kraftig knude på tråden. Buk kanten af stoffet ned over blomsterpladen, så du syer gennem stoffets kant, ned mellem de små hak i blomsterpladen, igennem stoffet og til slut formens hul.
Ri hele kanten, så tråden er synlig i de små riller i formens kant. Sy yderligere et sting forbi knuden, og lad et stykke tråd hænge
(skal bruges til at trække blomsten sammen med)
Ri hele kanten, så tråden er synlig i de små riller i formens kant. Sy yderligere et sting forbi knuden, og lad et stykke tråd hænge
(skal bruges til at trække blomsten sammen med)
Med en ny tråd ries blomstens midte.
Sy gennem form, stof og blomsterplade.
Tråden skal være synlig i blomsterpladens små riller. Sy (som ved kanten) igen et ekstra sting forbi knuden, og lad tråden hænge. Med et let tryk presses blomsterpladen ud af formen. Tag forsigtigt stoffet af blomsterpladen. Nu er blomsten klar til at blive trukket sammen med trådene.
Først skal du trække midten sammen. Jeg ynder at putte en lille plastperle ind i midten et anbefales ikke i Clovers vejledning men jeg synes det giver fylde og stabilitet.
(Perlen undlades, hvis du ønsker at montere synlige perler eller andet på forsiden.)
Stram godt til og hæft tråden grundigt. Nu der den sådan ud på retsiden.
Vend blomsten.
Træk sammen, og hold øje med at kanten bukkes med ind i blomsten. Efter nogle få blomster finder du nemt teknikken. Mange synes det en fordel, at forme de enkelte kronblade hen over tommelfingeren. Stram til og sy tråden ned gennem blomstens midte og hæft grundigt på bagsiden.
Herunder præsenteret enkeltvis de forme der var fremme da vi lavede vejledningen ( der er kommet mange til siden - ovale - sommerfugle - andre blomster osv) ...med:
Stof, form og øverst pladen, samt det færdige emne.
De trykte farvecirkler på stoffet, har alle en diameter på 10 cm, det giver dig et godt indtryk af størrelsesforholdene. Det færdige emne varierer i øvrigt lidt i størrelsen alt efter stofvalg.
No comments:
Post a Comment